· 

Hoe bereid je je voor op een gezinsshoot?

De tijd vliegt, je maakt leuke uitstapjes met elkaar, doet gezellige dingen en van al die activiteiten maak je foto's. Vaak worden die met een telefoon gemaakt waar vervolgens weinig tot niets meer mee gebeurd. Een gezinsshoot is een uitgelezen kans om mooie herinneringen te maken met elkaar.  Je maakt een wandeling, hebt plezier met elkaar en je laat jezelf ontzorgen. Klinkt als een top idee toch?

 

De wandeling en fun zijn gratis, een entreekaartje is niet nodig...alleen heb je dus wel een fotograaf nodig! Ja joehoe, hier ben ik! ;-)

 

Maar ja, hoe plan je zo'n uitje?

Daar weet ik wel raad mee! 

 

Allereerst ga je op zoek naar een fotograaf die je aanspreekt.

Qua persoon maar uiteraard ook qua stijl foto's. Iedere fotograaf doet het op zijn of haar manier en iedere fotograaf maakt de foto's helemaal eigen door net dat ene stukje magie toe te passen. Wil je meer speelse of geposeerde foto's?

 

Zelf vind ik het leuk om een gezinsshoot buiten te laten plaatsvinden, lekker in de natuur zodat de kids de ruimte hebben om te bewegen. We bespreken samen wat voor locatie bij jullie past en op de afgesproken dag maken we een gezellige wandeling met elkaar. M'n camera hou ik uiteraard paraat, want er kunnen zomaar dingen gebeuren waarvan ik denk, ja dat moet ik vastleggen. Verder geef ik opdrachtjes. Dat werkt erg fijn. Zo ontstaat er snel een ontspannen sfeer en dat is uiteindelijk weer erg bepalend voor het eindresultaat!

 

Binnen 2 dagen stuur ik een preview, een klein voorproefje, van jullie uitje. Deze galerij kan je zelfs delen met vrienden of familie. Met 2 weken stuur ik de complete reportage en dan mogen de favoriete foto's gekozen worden. Of je gaat voor de hele reportage, dat kan natuurlijk ook! Jullie uitje kun je zelfs laten bundelen in een mooi album. 

 

Klinkt goed toch! O'ja en wanneer je een uitje naar een pretpark gaat plannen, bereid je jezelf natuurlijk ook goed voor. Je haalt wat lekkere dingen en op de dag zelf trek je comfortabele kleding aan. 

 

Dé kledingkeuze voor een fotoshoot is ook belangrijk! Mijn foto's hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Ik shoot graag in de natuur en om het geheel rustig te houden en een mooi eindresultaat te krijgen is het belangrijk om de juiste kleur kleding aan te trekken. Aardetinten doen het erg goed, mijn advies: hou daar er rekening mee, de kleuren zijn zo bepalend voor de uiteindelijke foto's!

 

Kom vooral niet allemaal in dezelfde kleur maar werk met verschillende tinten en laagjes.

 

Beige, wit, bordeaux, zwart, bruin, terra, allemaal prachtig.

 

Vermijd blauw, die kleur maakt koel. Dat kan mooi zijn maar niet bij de foto's die ik maak. Ook adviseer ik  om niet allemaal in prints te komen, doseer de prints. Less is more. Kom je er niet uit? Ik help je graag hoor met het uitzoeken van de juiste kleding!

 

Ik kijk er naar uit om jullie uitje vast te leggen en ik weet zeker dat jullie over een paar jaar denken...wow, dat was tof. De foto's zullen ieder jaar waardevoller worden!

 

Onlangs had ik afgesproken met Janet en haar gezin (ze heeft trouwens een heel leuke webshop, SjaanStijl).

 

Het was zo gezellig! Ze volgde mij al een tijdje op instagram en vond het nu wel eens tijd worden voor een fotoshoot. We planden een datum voor de gezinshoot, vroeg in het voorjaar, ideaal met kleine kinderen! Bij mooi weer is het namelijk heel tof om rond het golden hour af te spreken, zo'n 1,5 uur voor zonsondergang. 

 

De resultaten zie je hieronder! En of ze blij waren...? De té lieve review die ik van ze kreeg heb ik ook even toegevoegd, scroll even door naar beneden om te lezen wat zij van het uitje vonden! #trots

 

Heb ik je overtuigd dat een fotoshoot een héél leuk uitje is? 

" Twijfel je nog? niet doen!

Anne-Marie is een geweldige fotograaf! Niet alleen de foto's zijn prachtig maar ze zorgt er ook voor dat je op je gemak bent. Wij hebben een gezinsshoot (met 2 kinderen 3&7) gedaan en de kids voelden zich meteen op hun gemak en dat zie je terug in de foto's. Echt een prachtige herinnering! " - Janet v/d Laarse april '22

Reactie schrijven

Commentaren: 0