Veel gestelde vragen :-)


Bepaalde vragen zijn vaak terugkerend.Daarom heb ik hier een pagina gemaakt met de meest gestelde vragen. Wie weet heb je er wat aan! Staat je vraag er niet tussen?

Voel je vooral vrij om mij een berichtje te sturen hoor!


Hoeveel foto’s krijg je na de shoot?

Minimaal 75, dat is het aantal waar je na een gezins-, zwangerschaps- of newbornshoot uit kunt kiezen.

1 nadeel voor mij en een voordeel voor jou, ik vind het lastig om keuzes te maken dus grote kans dat je galerij groter is dan bovengenoemd aantal! ;-)

 

Wat gebeurt er als we een buitenshoot hebben en het regent op de dag van onze afspraak?

Het besluit om een shoot te annuleren neem ik pas op het allerlaatste moment. In ons landje weet je het maar nooit. De weer apps zijn niet altijd heel accuraat maar bij droog weer laat ik een shoot vrijwel altijd doorgaan. Moeten we de shoot toch cancelen dan plannen we een ander moment in. En dan natuurlijk “fingers crossed” dat het dan wel door kan gaan.

 

Gaat een binnenshoot altijd door?

Nee, ook die moet ik wel eens cancelen. Gelukkig gebeurt dit bijna nooit maar op hele donkere dagen kies ik hier wel eens voor. Licht is erg belangrijk voor mij als fotograaf en als het dan een enorm donkere dag is, draagt dat niet bij aan een mooi resultaat.

 

Ik weet niet wat ik aan moet tijdens de fotoshoot, heb jij tips?

Zeker heb ik die, ik heb een document samengesteld met tips & tricks. Ik weet zeker dat je na het lezen hiervan de perfecte out fit weet aan te trekken! Als je deze wilt ontvangen, laat het mij dan vooral weten.

 

Kan ik een zwangerschapsjurk bij jou lenen voor de fotoshoot?

Nee, ik heb geen client closet tot mijn beschikking. Bewust niet. Ik vind het belangrijk dat je tijdens de fotoshoot iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Daarbij, als je later de foto’s terugkijkt is het toch veel leuker dat je je eigen kleding nog herkent.

 

Sommige foto’s in mijn galerij zijn in zwart-wit maar die zou ik graag in kleur willen. Kan dat?

Het uitzoeken en bewerken van de foto’s is een heel proces en vergt veel tijd. De keuzes die ik maak, voor een kleuren- of zwart-wit exemplaar, zijn weloverwogen keuzes. Soms is een foto in zwart-wit net wat krachtiger dan in kleur. Daarbij hou ik er ook vaak rekening mee dan een soortgelijke foto ook beschikbaar is in kleur. Wanneer een foto niet helemaal goed belicht is maar ik het toch een tof beeld vind geworden kies ik er ook nog wel eens voor om deze in zwart-wit aan te leveren. Soms, wanneer er tijd voor is, wil ik ook nog wel eens wat creatieve beelden maken. Die lenen zich er bij uitstek ook heel erg voor om als zwart-wit versie in een galerij terecht te komen! Het is na afloop dus niet mogelijk om alle zwart-wit beelden ook in kleur te ontvangen.

 

Bij telefoonfoto’s gooi ik er vaak een filter overheen, kan dat ook bij foto’s die

jij gemaakt hebt?

Het kan wel maar is absoluut een NO GO. Als je een fotoshoot bij mij boekt kies je voor mij, mijn stijl & mijn bewerking. Het is daarom not done om filters toe te passen op mijn gemaakte foto’s. Als je een werk van een kunstenaar koopt ga je die daarna toch ook niet nog aanpassen met een extra likje verf?

 

Een leverancier die heeft bijgedragen aan onze foto’s wilt graag ook wat foto’s ontvangen, mag ik die zomaar sturen?

Het komt vaak voor dat bij een huwelijk, de bloemist, taartleverancier of kapper vraagt om foto’s die tijdens de huwelijksdag zijn gemaakt. Hartstikke leuk natuurlijk. Foto’s mag je zeker delen. Hou er wel rekening mee dat een leverancier altijd een naamsvermelding van mij toevoegt wanneer hij/zij de foto’s gebruikt voor zijn/haar socials, website of andere uitingen.  

 

Wat is de betekenis van je logo?

Dat zijn een Edelweiss & een Olijftakje. En dus eigenlijk enorm passend bij mij! De Edelweiss staat symbool voor moed en is de nationale bloem van Oostenrijk. Het is een zeer geliefde maar ook zeldzame bergplant en heeft een bijzonder mooi uiterlijk & witte bloemen. Een Edelweiss groeit vooral op de hoge bergtoppen onder andere in de Alpen en de Pyreneeën. Het doet mij denken aan de bergen, Oostenrijk waar ik zo dol op ben, skiën en my old time favorite film; The sound of music!

De olijftak staat voor kracht, vrede, overwinning en een positief toekomstbeeld. Als ik aan een olijftak denk, denk ik aan mediterraanse landen, Spanje en Italië. Mallorca, waar ik vroeger 3 jaar heb gewoond. Het doet mij denken aan zon, gezelligheid en vakantie.

 

De beelden die ik maak zijn in zekere vorm zeldzaam, net als een Edelweiss. De momenten die ik bevries op beeld komen niet meer terug. 

Een reportage die ik maak is net als een olijf, ook niet direct klaar. Er gaat nog een hoop tijd en liefde in zitten voordat deze klaar is om als complete galerij afgeleverd te worden aan mijn klanten. En zo is de cirkel rond! Dit is hoe mijn logo tot stand is gekomen. 


Hoe kunnen we nu een keuze maken uit zoveel mooie foto's?" - Jessica Tegelaar  -  Newbornshoot 2023