· 

Golden hour shoot...magie ten top!

Nu hoor ik je denken, een wat voor shoot...?

 

Golden hour, staat omschreven op Wikipedia als;

Het gouden hour, ook wel magische uur genoemd is een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft, waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is. Omdat de zon aan de horizon staat, gaat het licht een langere afstand door de atmosfeer. Het blauwe licht wordt hierdoor meer verstrooid, waardoor het rode licht relatief meer aanwezig is.

 

Dat dus!

 

En ik vind shoots tijdens dit moment echt té gek! 

 

De laatste die ik had was geen gemakkelijke, althans, eigenlijk hadden we een datum gepland maar de weergoden waren ons niet goed gezind. Dat is helaas iets wat je dus niet kan plannen.

 

Wat ik dan doe? Ik hou uiteraard de weerberichten in de gaten en ik had al snel door...dit gaat ‘m niet worden. Dus; de mama to be, het ging om een zwangerschapsshoot, even een berichtje gestuurd en overleg gehad over een nieuwe datum.

 

Wat een geluk hadden wij...!

 

De afgesproken datum...Het was een bewolkte dag maar om 16.00u zou de zon doorbreken. En dat was zo...aangekomen op locatie, my favorite; Langervelderslag in Noordwijk. Het weer was perfect. Net prima om zonder jas te lopen (voor degene die ik mocht fotograferen uiteraard), windstil én een hele fijne zonsondergang. 

 

Het is altijd spannend, wie tref je, hoe zullen ze zo’n fotoshoot vinden. Uiteraard heb ik voorafgaand contact gehad met ze. Zij “kennen” mij wellicht een beetje, vanwege mijn website en misschien volgen ze mij wel op social media. Maar ja, over het algemeen ken ik mijn klanten niet. Wat bleek...we wonen nog geen 500 meter bij elkaar vandaan. It’s a small world...

 

Het is niet zo dat ik direct start met fotograferen hoor. We hadden op de parking afgesproken, en wat denk je, we reden achter elkaar, ja dat kan geen toeval zijn als je zo vlakbij elkaar woont.

Anyways, vanaf de parking liepen we richting de duinen en kletsten wat. Over de zwangerschap, over het weer, ja eigenlijk over van alles. Ik klets wel hoor, no worries! En dan...time to shine!!

 

Nee hoor, het gaat allemaal heel easy going, ik geef wat aanwijzingen en opdrachten en ik maak toffe foto’s! 

Ik zal wat beelden met je delen. En zeg nou zelf, die zijn toch gaaf geworden.

 

Ben je overtuigd, hoe tof zo’n golden hour shoot is...echt ik vind het zo’n aanrader!

 

En weet je, je hoeft echt niet zwanger te zijn hoor. Een fotoshoot met je gezin of gewoon samen met je partner om de liefde te vieren tijdens het gouden uur is ook heel gaaf. In het voorjaar gaat de zon natuurlijk eerder onder dan in de zomer, top als je kleine kinderen hebt, dan hoeven ze niet zo lang op te blijven. Ook in het voorjaar kan het al lekker zijn qua temperatuur. We spreken een uur voor zonsondergang af. 

 

Of ik ook kledingadvies geef voor een fotoshoot...? Zeker, mijn advies, voel je vooral fijn in hetgeen je draagt maar zoals je zult terugzien op onderstaande foto’s, rustige kleding, aarde, warme of zachte effen tinten, allemaal mooi. Deze hel goed passend bij mijn stijl van fotografie. Een mooie zwierige jurk, tof! Draag je draag je wel eens een hoed, gaaf, meenemen. Kan je je kleding qua tinten op elkaar afstemmen, top!! 

 

Twijfel je nog om een shoot te boeken...?

 

Kijk en geniet van 2 hele mooie mensen, die zichzelf straks papa en mama mogen noemen.

Document your days, make memories! 💛 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kat (zaterdag, 17 april 2021 06:59)

    Heel leuke blog! De ‘golden hour’ foto’s zijn inderdaad prachtig!