· 

Loeiende koeien tijdens de huwelijksceremonie en trouwreportage in het stro!

Romantischer wordt het niet. Boerderij De Deel in Nieuwerbrug a/d Rijn was hét decor voor het liefdesverhaal van Anne & Nick. In mei gaven zij elkaar het Ja-woord. Een intieme huwelijksdag met vrienden en familie, precies zoals zij voor ogen hadden. Ik neem je mee naar deze dag...Maar eerst nog even dit:

 

Ruim een jaar geleden had ik een heel gezellig kennismakingsgesprek met ze gehad. Aansluitend had ik een voorstel gestuurd en een paar dagen later kreeg ik een mail terug: Wij zouden het heel leuk vinden als jij onze BFF voor 1 dag wilt worden en de foto's tijdens onze trouwdag wilt maken. (het hebben van zo'n klik is ZO belangrijk, te leuk dan toch als ik zo'n reactie terug krijg na ons kennismakingsgesprek)

En nu was het dan eindelijk zover...

 

Ik ontmoette de bruidegom, bij zijn ouders in zijn ouderlijk huis. De sfeer was direct fijn. Alles liep volgens schema. Een mooi pak hing klaar dus ik kon aan de slag met het maken van mooie details. De start van een nieuw liefdesverhaal op beeld was een feit! Na een half uur zat mijn tijd er op en croste ik  naar de andere kant van Alphen aan den Rijn, naar het ouderlijk huis van de bruid. ook daar voelde het direct goed, de voortuin was mooi versierd, ik werd gastvrij ontvangen, en de bruid zat boven bij de visagiste. 

 

Haar jurk van Pronovias (zo'n mooi merk!!) hing achter haar te pronken en na het maken van wat detailfoto's was het tijd om DE jurk aan te trekken. Ik vraag altijd even of ik erbij mag zijn of dat ik even op de gang zal wachten. Maar, erbij blijven was geen probleem dus ik kon volop het aankleedmoment fotograferen. Haar moeder hielp met de jurk. Deze was dus prachtig met kant, een glittertje en een mooi lijfje. Haar schoenen waren ook tof, geen klassieke trouwhak maar cowboylaarzen!

 

Ondertussen verzamelden de gasten zich buiten om de bruidegom op te wachten. Daar kwam hij, met een roomwitte kever. Onder luid applaus werd hij ontvangen. Er werd gekozen om de first look samen te doen. Nou ja samen, ik was er ook bij maar echt...je kan mij vergelijken met een vlieg op de muur. ;-)

 

Het was een mooi moment zo samen, daarna was het tijd voor de bruidegom om zijn bruid te showen aan de familie. Heerlijke entree hoor, de bruid die de trap afkomt en dan die enthousiaste reacties van de gasten. Er werd een lekkere cupcakes gegeten en daarna ging ik met het bruidspaar en vriendin van de bruid foto's maken. Altijd heel fijn trouwens om er iemand bij te hebben om te helpen!

De snackbar was onze eerste stop, dé plek waar ze elkaar hadden ontmoet! We vervolgden onze route naar een groen gedeelte aan de rand van Alphen aan den Rijn en die op de route lag naar Nieuwerbrug a/d Rijn. 

 

En toen we daar klaar waren was het tijd om naar Boerderij De Deel te gaan. Als je aan komt rijden herken je alleen aan het bord aan de weg dat het een trouw locatie is. Verder is het gewoon een random boerderij. Want dat is het op de eerste plaats gewoon, een boerderij in bedrijf met dieren, een boer & boerin, er staat een trekker, je vindt er strobalen en...eenmaal aangekomen op de werft (I know, de meesten zeggen erf maar hé, ik als boerendochter...thuis zeggen wij gewoon werft!) Kom je eerst mooie letterlichtbakken tegen: MR & MRS (leuke fotospot!)

En dan, verscholen tussen het 2 stallen staat een kas, de voorkant was fraai gedecoreerd met een mooi bord, kaarsen en bloemen, de ceremonie opstelling stond al klaar en ja, alles klopte. Een mooie lichte locatie met oog voor details. Lichtjes, vlaggetjes bloemen, kleden op de grond. Heel tof! Ze hebben ook een gave boomgaard, daar kan je ook trouwen. Maar door het weer was voor zekerheid gekozen, de kas it was! En de boomgaard hebben we later gebruikt voor groepsfoto's. 

Naast de kas staat een kaki flextent met statafels en zitjes. Een waanzinnige kidscorner met tipi tent, dominoblokken, een sjoelbak én...achter de heg een MEGA trampoline. O'ja en er  was een vuurkolf waar later die dag marshmallows geroosterd konden worden, wat een feestje zeg.

 

Terug naar de foto's want daar was nog even de tijd voor, voordat de gasten aankwamen. Dus hup, naar de strobalen. Daarna nog door naar de koeienstal en toen was het uiteindelijk tijd om te verstoppen. ;-) 

Toen alle gasten er waren, was daar het entree moment voor Anne & Nick. De huwelijksceremonie volgde, die was prachtig met een leuk ambtenaar, Wendy Kristy, die het huwelijk voltrok.  

Er waren mooie woorden, er werd gelachen, een traan gelaten en er was veel liefde. Het ja-woord was een feit dus tijd voor champagne en taart. Daarna verplaatsten we ons met z'n allen naar de boomgaard voor een groepsfoto en nog wat losse foto's. Groepsfoto's leuk, maar denk er van tevoren goed over na, maak een lijstje met wie je dit foto's wilt hebben en mijn advies, maak de lijst niet te lang. Zonde van de tijd. Verder was de middag heel relaxed er werd geborreld en uiteindelijk werd de middag afgesloten met een speech door de vaders van het kersvers getrouwde stel. 

Toen de bbq van start ging zat mijn tijd erop en nam ik afscheid van "mijn" leuke bruidspaar. En dan nu de fotoreeks, want die heb je na deze uiteenzetting van de dag uiteraard van mij te goed.

 

Ik besluit deze blog met: de liefde is mooi en prachtig, ieder met z'n eigen verhaal en ik vind het ooo zo tof om deze mooi vast te mogen leggen op beeld! 

 

Met dank aan alle leveranciers (waarvan ik de namen heb) die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Trouwlocatie: Boerderij De Deel, Nieuwerbrug a/d Rijn

Bruidsboeket en corsages: Bloemboetiek Mariska Alphen aan den Rijn

Styling op locatie: Boerderij De Deel, Nieuwerbrug a/d Rijn

Second shooter: Siza Fotografie

Huwelijksambtenaar: Wendy Kristy

Trouwjurk: Pronovias 

Trouwfotografie: Meer zien van mijn werk? Je ziet het hier!

Reactie schrijven

Commentaren: 0