· 

Vier de liefde...Valentijnsdag in Verpleeghuis Oudshoorn!

Op woensdag 12 februari was Verpleeghuis Oudshoorn voor 1 dag omgetoverd tot een heus restaurant, met een volgeboekte agenda voor een heerlijke uitgeserveerde lunch. Een tweede zitting vond plaats in de avond, ook het diner was volledig volgeboekt. In de middag waren er 70 gasten en ’s avonds mochten de gastheren van De Ronde Tafel 84 Alphen aan den Rijn, 90 gasten ontvangen. Wat een mooi verpleeghuis is Oudshoorn, ik was er nog nooit geweest maar de sfeer voelde enorm fijn. Een mooie ruime aula met bar, er is een supermarkt, ik zag een kapsalon en een mooi terras. Het is gezellig ingericht en de mensen die er werken en die ik heb gesproken waren stuk voor stuk ontzettend aardig!

 

Wie mij goed kent weet dat ik een hele speciale band had met mijn oma, ik was dol op haar! Helaas is zij 4 jaar geleden, op 96 jarige leeftijd, overleden. De laatste jaren heeft zij ook in een verzorgingshuis gewoond, weliswaar een ander huis maar er waren daar ook altijd fijne medewerkers die altijd erg lief waren voor alle bewoners. De liefde van de medewerkers in dit huis en de fijne sfeer in Verpleeghuis Oudshoorn voelde ik direct.

 

Wat 4 jaar geleden begon als een mooi initiatief door De Ronde Tafel 84 is nu uitgegroeid tot een ware traditie! Mooi om zoveel lieve mensen op 1 dag te mogen ontmoeten, fotograferen en een glimlach op hun gezicht te zien. Een mevrouw zei, ik heb altijd geleerd; breed lachen...! En die brede lach, die kreeg ik van haar!

 

Deze gehele dag was speciaal georganiseerd voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn.

 

En ik mocht de fotografie verzorgen, zo af en toe vind ik het erg mooi om vrijwilligerswerk te doen, zeker als het doel mij aanspreekt en de activiteit bij mij past. En het klopte! Ik ben dol op oudere mensen, ze zijn zo dankbaar en gewoon zichzelf, beginnen uit het niets een praatje en genieten van het moment!

 

Bij de lunch waren de bewoners vergezeld door een familielid; dochter, zoon, kleinkind of goede vriend(in). De tafels waren voorzien van mooi gekleurde ballonnen. Er werd gestart met een heerlijke soep, gevolgd door een assortiment sandwiches. Naast de sfeerbeelden die ik heb gemaakt vond ik het ook een uitdaging om alle koppels te fotograferen. Dit soort momenten en foto’s kunnen namelijk zo waardevol worden voor later…

 

Om 17.00 uur werd het avondrestaurant geopend. De gasten werden welkom geheten door de voorzitter van de Ronde Tafel, gevolgd door Burgemeester Liesbeth Spies. De  45 bewoners waren te gast, samen met hun partner. De liefde spatte ervan af, dat was zo mooi om te zien hoe liefdevol iedereen naar hun partner was. Tussen het fotograferen maakte ik een praatje met de mensen en kreeg ik al snel mooie verhalen te horen. Ik moet zeggen dat ik bij sommige gesprekjes wel een brok in m’n keel kreeg! Zo had een meneer een valentijnskaart gekregen van zijn vrouw, zo lief! Sommige stellen zaten de hele avond hand in hand, prachtig om te zien. Ik vond het bijzonder om te zien hoe dankbaar iedereen was.

 

Ook het diner viel in de smaak, het eten gedurende de hele dag werd verzorgd door restaurant ’s Molenaarsbrug. Nog een leuk detail, alle dames kregen na het diner zelfs een rode roos!

 

Ik ben enorm blij dat ik mijn steentje in de vorm van fotografie heb kunnen bijdragen.

 

Complimenten voor de heren van De Ronde Tafel 84 Alphen aan den Rijn, alle sponsoren die dit evenement hebben kunnen realiseren én een dikke pluim voor alle lieve medewerkers van Verpleeghuis Oudshoorn en het werk wat zijn doen.

 

Met een voldaan, blij gevoel en mooie verhalen rijker ging ik ’s avonds naar huis!

 

Hierbij een impressie van deze mooi dag.

Note: Alle mensen hebben toestemming gegevens van het gebruik van deze foto's. Deze foto's zijn eigendom van Fotografie bij Anne-Marie. Kopiëren of  het gebruik van deze foto's is niet gewenst, mits dit is gevraagd en goedgekeurd.. 

Maak herinneringen, een dag uit het leven van...

Zomaar een dag, een moment uit het leven van. Het lijkt zo gewoon maar uiteindelijk kunnen het erg waardevolle foto's worden. Ik heb daarom een speciale shoot samengesteld. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend meer informatie aan!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Rianne (vrijdag, 14 februari 2020 12:48)

  Heel mooi initiatief.Je ziet de mensen stralen ook mooi de foto momenten wie wil er geen mooie herinnering van je dierbare!

 • #2

  Marja (vrijdag, 14 februari 2020 13:07)

  Erg leuk Anne! Lief dat je de bewoners zo mooi in het zonnetje hebt gezet. Ik ben trots op je! xxx van je nicht

 • #3

  Frank (vrijdag, 14 februari 2020 17:28)

  Mooie foto’s en dankbaar werk