· 

Aandacht voor je aftersales

Deze maand een blog over wat er allemaal bij komt kijken naast de daadwerkelijke fotoshoot zelf.

 

Iedere keer vind ik het echt weer te gek als ik een bevestiging binnen krijg voor het vastleggen van een fotoshoot.  Met, altijd, een gezonde spanning, veel enthousiasme en volledige focus maak ik van iedere shoot weer een feestje.

 

Dat is dat... zou je denken, maar niets is minder waar. Daarna komt er nog een hele reeks acties die volgen, hieronder in het kort een opsomming van wat volgt;

+ Foto's inladen op computer

+ Eerste selectie maken

+ Starten met nabewerkingen

+ Online gallery maken met preview die je binnen 48 uur krijgt

+ Final check, hier en daar nog wat bijwerken

+ Overige foto's in online gallery plaatsen

+ Klant mailen en vragen naar hun favoriete foto's

+ Gekozen favoriete foto's doorzetten naar klant

+ Eventuele extra's in orde maken zoals afdrukken bijvoorbeeld

+ Bij de meeste shoots krijg je een album, dus...album maken

+ Factuur in orde maken

+ Review vragen, die zijn namelijk super belangrijk voor mij als kleine ondernemer!

+ Album mooi inpakken en versturen/afleveren

 

En zo'n album maak ik compleet met een gezellig handgeschreven kaartje.

Ik vind het gewoon erg belangrijk dat het hele gevoel klopt. Zelf vind ik het ook altijd tof wanneer ik iets bestel, dat het dan mooi is ingepakt. Die hele beleving moet goed zijn!

 

Een leuke toevoeging aan aan een goed aftersales is het volgende; Onlangs werd ik benaderd door de Fotofabriek met de vraag of ik een set retroprints wilde bestellen en beoordelen. Erg leuk natuurlijk! Ik heb een vaste leverancier waar ik mijn afdrukken bestel en ik kende de Fotofabriek niet dus altijd het proberen waard.

 

Toen ik op de site van hen terecht kwam bleek dat ze veel meer doen dan alleen fotoafdrukken, zo kan je ook mondkapjes laten personaliseren. Een hot item dit jaar. Die heb ik

links laten liggen'" en ging verder op zoek naar de retroprints. Binnen no time had ik 8 prints besteld, helemaal leuk. Het leveren ging ook super snel, met een dag had ik ze in huis. 

 

Benieuwd wat ik heb af laten drukken? Hieronder een kleine preview. Ik heb ervoor gekozen om degene die onlangs een shoot bij mij hebben gehad te verrassen met zo'n leuke print, als extraatje bij hun album. Super geslaagd en de prints zijn waanzinnig leuk ontvangen. Dikke aanrader!

 

Dat een goede after sales, de hele beleving, belangrijk is...is een feit! Zo kreeg ik vorige week een compliment van iemand. Zij had van een bekende van haar gehoord dat het hele plaatje klopte toen ze een shoot door mij had laten doen. Mond-op-mond reclame...love it! Nu zocht ze nog een fotograaf voor een zakelijke aangelegenheid. 3x raden wie die opdracht heeft gekregen...? :-)

 

Hoe belangrijk is een goede aftersales voor jou en je bedrijf?

Reactie schrijven

Commentaren: 0